МОЕТО

ТВОРЧЕСТВО

 

ЖИВОПИС

ФОТОДИЗАЙН

КНИГИ

РАЗКАЗИ

ПЪТЕПИСИ

ИНТЕРВЮТА

ПСИХОЛОГИЯ

ИЗДАТЕЛСТВО

 

 

 

 

 

Декориране на картонена кутия

   Необходими материали и пособия:

  • Картонена кутия
  • Салфетки (за предпочитане цветни)
  • Лепило С200
  • Акрилни бои, перлен акрил *1
  • Акрилен лак
  • Четки, гъбички, тампони, инструменти за декориране и рисуване

   *1 Перлен акрил: Продуктът е съставен от финни перли, които отразяват по различен начин светлината, в зависимост от ъгъла от които се гледа. Различните нюанси на цветове предават особено красиво отражение и блясък.  ПЕРЛЕНИЯТ АКРИЛ на Лорка се произвежда в два вида:

   Перлен акрил - Стандарт – използва се върху основи от акрил, хартия, МДФ, гипс и други порести повърхности. Бързо съхне, има добра съвместимост между различните цветове. Остава здрав и твърд след изсъхване.

   Перлен акрил - Х1 – използва се работа върху повърхности  от стъкло, метал, пластмаса и всичко, с изключение на найлон. Продуктът залепва много добре за основата и след изсъхване остава здрав еластичен филм. Това му качество го прави особено подходящ за използване при декорирането корици от подвързия, макетирана хартия, бележници, огъващи се пластмаси и др. Има изключителна висока лепливост и при недобро затваряне на опаковката може да залепи капака за основата.

   Продуктите  са  на водна основа и са екологично чисти. По време на работа и експлоатация не отделят никакви вредни вещества, което ги прави особено подходящи за работа с деца.

   Етапи на работа:

   1. От кутията се отлепят всички етикети. Подготвените цветни или бели салфетки се нарязват на парчета.

   2. Външната страна на кутията се облепя със салфетка. За целта се използва лепило С200. Колкото по-намачката е салфетката, толкова по-голям е ефекта на декорацията. Предметът се оставя добре да изсъхне.

   3. Добре изсъхналият предмет се рисува с акрилни бои и се оставя да изсъхне.

   4. Готовият предмет се лакира с безцветен лак на водна основа.

 

   Забележка: Урокът може да бъде приложен в часовете по изобразителни изкуства или труд и техника, както в начална, така и в прогимназиална степен. Особено подходящ е и за работа в  в домашни условия. Урокът може да се приложи и като част от програма по арттерапия и при фамилна терапия за съвместна работа между деца и родители. Техниката е лесна и достъпна, а за основа могат да се използват всякакви видове кутии, дори кутии от шоколадови бонбони. По-добре е кутиите да са изработени от по-твърд картон.  

 

© 2013ArtDesign, All rights reserved!